Zonsondergang op het Groote Zand bij Hooghalen

0
795

Ook deze week weer een HDR-foto. Dit keer van een zonsondergang op het Groote Zand bij Hooghalen. Ik heb deze foto gemaakt tijdens onze vakantie op het gelijknamige bungalowpark, dat direct naast dit natuurgebied ligt. Vrijwel elke avond ging ik even de heide op om foto’s te maken van de zonsondergang.

Op een van die avonden kwam ik deze kudde Schotse Hooglanders tegen, die vrij dicht bij het fietspad liepen. Ik kon dus een positie kiezen op het fietspad waarbij de kudde precies tussen mij en de zon terecht kwam.

Deze foto is genomen vanaf een statief. Normaal gesproken zet je dan je ISO-waarde vast op de laagste waarde. Maar dit keer was ik dat vergeten en stond hij nog op ‘auto’. Achteraf was dat maar goed ook. Want daardoor bleef de sluitertijd van de laatste twee opnames voor deze HDR-foto kort genoeg om geen bewegingsonscherpte te krijgen bij de Schotse Hooglanders, die natuurlijk niet stil bleven staan, maar stap voor stap kalm door graasden. De keerzijde is alleen wel dat er nu vrij veel ruis in de foto zit.

Brandpuntsafstand: 20mm
Sluitertijd: 1/1600 sec., 1/400 sec., 1/100 sec., 1/80 sec. en 1/80 sec.
Diafragma: f/8,0
ISO: 200, 200, 200, 640, 2500

Reageren

Schrijf hier je reactie.
Vul hier alsjeblieft je naam in