Tricia Goyer – De schaduw van zijn vleugels

0
685

De derde door mij vertaalde roman is verschenen! Het gaat om De schaduw van zijn vleugels van Tricia Goyer (oorspronkelijke titel: Arms of Deliverance), een historische roman over de Tweede Wereldoorlog uitgegeven door Uitgeverij Voorhoeve.

Brussel, 1944. Katrine is in verwachting van een Nazi-officier. Hij stuurt haar naar een Lebensborn-tehuis, een instelling voor vrouwen die Arische kinderen voor het Rijk moeten voortbregen. Niemand weet echter dat Katriene in werkelijkheid Rebecca heet… en een Tsjechische joodse is. Kan zij haar identiteit verborgen houden en haar kind redden van de SS’er die het haar wil afnemen?

Mary en Lee, verslaggeefsters bij twee Amerikaanse kranten, zijn elkaars grootste concurrent. Zij worden samen naar Europa gestuurd om van de oorlog verslag te doen. Lee maakt de invasie in Normandië van nabij mee. Mary grijpt haar kans om mee te vliegen op een bommenwerper, maar als die missie tragisch afloopt, strandt ze op vijandelijk grondgebied. Met hulp van Vlaamse verzetsstrijders moet ze zien te ontsnappen.

Reageren

Schrijf hier je reactie.
Vul hier alsjeblieft je naam in