Terug naar het verleden kan helaas niet. Al jong was dat een grote frustratie voor mij. Want het verleden is toch veel interessanter dan het heden?

Iets van dat kinderlijke verlangen naar vervlogen tijden is mij altijd bijgebleven. Dus toen vorige week de Hanzedagen werden gehouden in Kampen, was er één onderdeel waar ik graag een kijkje wilde nemen: het middeleeuwse kampement. Ik heb daar heel wat foto’s gemaakt. En ik voelde me er toch een beetje als een kind in een speelgoedwinkel.

Bij het bewerking van deze serie heb ik geprobeerd ze een nostalgische, filmische sfeer mee te geven. Warme, zachte kleuren. Breedbeeldformaat. Ik heb geprobeerd alle eigentijdse elementen zoveel mogelijk buiten beeld te houden, maar dat is niet helemaal gelukt. Ach, het blijft natuurlijk nep. Tenslotte is het ook maar goed dat we niet meer echt in de Middeleeuwen leven…

[flickr_set id=”72157682996871011″]

Reageren

Schrijf hier je reactie.
Vul hier alsjeblieft je naam in