Rick Acker – Monddood

0
717

De eerste door mij vertaalde roman is verschenen! Het gaat om Monddood van Rick Acker (oorspronkelijke titel: Dead Man’s Rule), een juridische thriller uitgegeven door Uitgeverij Kok.

Advocaat Ben Corbin wordt benaderd door een Russische wetenschapper, Michail Ivanovski, voor een schijnbaar eenvoudige zaak: Ivanovski claimt dat hij de rechtmatige eigenaar is van een kluis. Omdat het een mondelinge overeenkomst betreft, moet de rechter hierover een oordeel vellen. Ben heeft niet veel zin in deze opdracht. Ivanovski is een excentrieke man met een twijfelachtig verleden en Ben heeft de stellige indruk dat de man iets belangrijks voor hem verzwijgt. Toch neemt hij – gedwongen door geldgebrek – de opdracht aan en begint hij een rechtzaak.

De zaak loopt op rolletjes – totdat onverwachts de gedaagde sterft. De advocaat van de tegenpartij doet een beroep op een oude wet, die stelt dat er niet getuigd mag worden tegen een overledene. Ben staat hierdoor met lege handen. Maar als hij ontdekt wat er in de kluis zit, en wat de verschrikkelijke gevolgen zullen zijn als die inhoud in verkeerde handen valt, beseft Ben dat hij toch móet winnen… ook al lijkt hij kansloos.

Reageren

Schrijf hier je reactie.
Vul hier alsjeblieft je naam in