Nu verkrijgbaar: Calvijns Institutie in druk en als e-boek

0
1352

Daar is hij dan: het eerste proefexemplaar van mijn vertaling van de Institutie van Calvijn!

Wat zes jaar geleden in een opwelling begon, heeft nu geresulteerd in een lijvig boekwerk van 1785 gram oftewel zo’n 1¾ kilo. Dat zijn 727 pagina’s in A4-formaat, die elk bedrukt zijn met twee kolommen in niet al te grote letters.

Dan worden al die eenzame uren achter mijn pc opeens zichtbaar en tastbaar. Ik wist dat het een dik boek zou worden. Maar nu ik het in handen heb, overweldigt het me toch een beetje dat het zó dik is. Het is toch wel een heel bijzondere klus geweest. Ik ben dankbaar voor alles wat ik ervan geleerd heb.

Maar alleen om dit gevoel op te wekken heb ik dit exemplaar natuurlijk niet laten drukken. Wat oorspronkelijk bedoeld was als een puur persoonlijke exercitie om Calvijns theologie te leren kennen, bleek tot mijn vreugde ook anderen te helpen. Toen ik mijn vertaling paragraaf voor paragraaf op deze website plaatste, kreeg ik heel wat positieve reacties, waar ik erg blij mee was. En daarbij waren ook heel wat vragen om een gedrukte versie of een e-boekversie.

Aan die verzoeken heb ik nu voldaan. Vanaf vandaag kun je een exemplaar bestellen. De e-boekversie is direct beschikbaar. Voor de gedrukte versie plaats ik op 1 maart een bestelling. Hoe meer ik er dan tegelijk kan bestellen, hoe goedkoper dat voor mij is, vooral qua verzendkosten.

Wie vóór 1 maart 2019 een gedrukt exemplaar bestelt, hoeft daarom geen verzendkosten te betalen.

Ik heb de uitgave van de gedrukte versie zo goedkoop mogelijk gehouden. De hele Institutie in één paperback is natuurlijk veel voordeliger dan twee of drie hardcovers. Maar het betekent wel dat de letters niet al te groot zijn. Toch denk ik dat het voor de meeste mensen goed leesbaar gebleven is. Het is een duidelijk lettertype en het is groter dan in de meeste Bijbeluitgaven. En wie de letters toch te klein vindt, kan natuurlijk voor de e-boekversie gaan. Op een e-reader kun je immers zelf bepalen hoe groot je de letters wilt hebben.

Ik hoop in elk geval dat deze voordelige uitgave ook een laagdrempelige uitgave zal blijken, zodat zoveel mogelijk mensen, ook jongeren, hem in handen krijgen.

Ik ben benieuwd…

Bestellen?

Reageren

Schrijf hier je reactie.
Vul hier alsjeblieft je naam in