Jack Cavanaugh en Bill Bright – Het vuur

0
611

Er is weer een door mij vertaalde roman verschenen! Het gaat om Het vuur van Jack Cavanaugh en Bill Bright (oorspronkelijke titel: Fire), een historische roman uitgegeven door Uitgeverij Voorhoeve.

Het is 1740. Zeven jaar geleden ontvluchte Josiah Rush zijn geboorteplaats Havenhill, aan de oostkust van de Verenigde Staten. Hij was verantwoordelijk voor een brand in een pakhuis, waarbij drie mensen om het leven kwamen.
De last van die gebeurtenis drukt zwaar op zijn schouders. Nu keert hij terug, op verzoek van zijn jeugdvriend Philip, om Havenhill als predikant te dienen. De bevolking ontvangt hem echter niet met open armen. Josiah wordt van alle kanten tegengewerkt en vijandig bejegend.

Dan breekt een pokkenepidemie uit in Havenhill. Het stadje wordt zwaar geteisterd door de epidemie en veel inwoners overlijden. Maar Josiah komt gaandeweg tot de conclusie dat de ziekte niet het echte probleem van Havenhill is. De bevolking lijdt aan geestelijke malaise. Hoe moet Josiah die bestrijden? Kan de bekende opwekkingsprediker George Whitefield misschien helpen? Dan woedt er opnieuw een brand in een pakhuis…

Reageren

Schrijf hier je reactie.
Vul hier alsjeblieft je naam in