Jachthaven in Dordrecht

0
977

Nog een foto van de Grote Kerk van Dordrecht. Nu genomen van een flinke afstand, over het water van een jachthaven. De straat rechts heet Nieuwe Haven, links de Knolhaven. In het midden de Lange IJzerenbrug. Rechts achter de kerk de spoorbrug over de Nieuwe Maas.

Deze foto is genomen bijna recht tegen de zon is, als is de zon zelf net buiten beeld. Dan is het lastig om een goede belichting te krijgen. De lucht was overbelicht, de bebouwing en dergelijk onderbelicht. Een HDR-opname kan dat oplossen, maar dan heb je een statief nodig en dat zat weggestopt in mijn rugzak. Bovendien heb je grote kans dat de masten van de op het water wiebelende bootjes op elke aparte opname net iets anders staan.

Dus moest de nabewerking hier uitkomst bieden. De hooglichten terugschroeven, zodat de wolkenlucht mooi uitkomt. En de schaduwen oplichten, zodat de details in bebouwing en bootjes zichtbaar worden. Maar dat laatste levert helaas wel flink wat ruis op. Een goede ruisreductie helpt een eind, maar lost het niet volledig op.

Ik heb dezelfde foto ook nog genomen zonder het bootje op de voorgrond en met meer lucht. Maar dat bootje zorgt voor extra dieptewerking en daarom vond ik deze foto toch het mooist.

Brandpuntsafstand: 33mm
Sluitertijd: 1/1250 sec.
Diafragma: f/5,4
ISO: 200

Reageren

Schrijf hier je reactie.
Vul hier alsjeblieft je naam in