Interieur van de Grote Kerk van Dordrecht

0
1674

Deze foto lijkt wel wat op de foto die ik eerder plaatste van het interieur van de Grote Kerk van Breda. Beide kerken beschikken over een flink koor, voorzien van mooie koorbanken. En beide foto’s zijn genomen vanuit dat koor, richting het orgel. Ook dit keer vanaf de rechterkant. Alleen sta ik hier minder ver naar achteren, ongeveer op de plek waar de koorbanken beginnen. En het standpunt is een stuk lager, bijna op de grond.

Ook deze foto is trouwens een HDR-opname, waarbij meerdere opnamen van verschillende belichting zijn samengevoegd tot één foto.

Brandpuntsafstand: 18mm
Sluitertijd: 1/3 sec., 1/8 sec. en 0,8 sec.
Diafragma: f/8,0
ISO: 200

Ook de nabewerking in Lightroom is vergelijkbaar met de foto van Breda. Alleen heb ik dit keer geen perspectiefcorrectie toegepast. En ik ben nog flink aan het stoeien geweest met de witbalans. Omdat het een zonnige herfstdag was en de kerk heldere ramen heeft, viel er veel zonlicht schuin de kerk in. Dat zorgde voor een gouden gloed. Maar de blauwe lucht gaf ook veel blauw licht. En dat op een muren en pilaren van een wat onbestemde kleur maakte dat zowel mijn camera als Lightroom grote moeite had om automatisch een correcte witbalans te kiezen. Uiteindelijk heb ik een vrij koude temperatuur gekozen. Dat versterkte wel het blauwe licht. Maar dat heb ik gecorrigeerd door alleen voor de kleur blauw de verzadiging flink te verlagen.

Reageren

Schrijf hier je reactie.
Vul hier alsjeblieft je naam in