Grijs en grauw Urk

0
452

Tien jaar heb ik op Urk gewoond en al die jaren heb ik nooit één stap in de haven gezet. Inmiddels ben ik er ook al weer tien jaar weg en pas vorige week heb ik een bezoek aan de haven gebracht.

Het de dag na de eerste storm van dit jaar. In de haven werd hard gewerkt aan het opruimen van de ravage die was aangericht door de op drift geraakte Ark van Noach.

Het was een druilerige dag. Het was mistig en het miezerde toen ik aan mijn wandeling begon en al snel ging dat over in echte regen. Veel foto’s heb ik niet kunnen maken. Maar wel deze ene van een bekend beeld: de vuurtoren gezien vanaf de Staversekade. Meestal wordt zo’n foto genomen vanaf het strand daar, met wat keien op de voorgrond. Maar het water in het IJsselmeer stond vrij hoog, dus er was niet veel strand en keien waren niet te zien. In plaats daarvan heb ik het dijkje tussen het strand en de kade gebruikt als lijn op de voorgrond.

Een grauw plaatje. Een heel andere sfeer dan de meeste foto’s die vanaf deze plek genomen worden. Maar ik houd er wel van. En het was er lekker rustig. Ik vermoed dat je niet vaak de kans krijgt om hier midden op de dag een foto te maken zonder dat er ook maar iemand op staat.

Brandpuntsafstand: 40 mm
Sluitertijd: 1/320 sec.
Diafragma: f/4,0
ISO: 200

Reageren

Schrijf hier je reactie.
Vul hier alsjeblieft je naam in