Bätz-orgel, Domkerk, Utrecht

In de tijd dat ik in Utrecht studeerde, liep ik regelmatig even de Domkerk binnen. Ik heb in die tijd heel wat blikken op het orgel geworpen. Maar geluid kwam er nooit uit. De enige keren dat ik het orgel kon horen, was als de deuren van de kerk dicht zaten. In de Pandhof naast de kerk kon je dan wel luisteren.

Een fototoestel had ik in die tijd nooit bij me en smartphones bestonden nog niet. Deze foto heb ik pas vele jaren later gemaakt. Ook toen zweeg het orgel. Wel zou er later die zaterdagmiddag een orgelconcert zijn. Maar toen liep ik door de stad om nog meer foto’s te maken. Dus ik heb het orgel nog steeds nooit echt live gehoord.

Deze foto is auteursrechtelijk beschermd en mag op geen enkele manier gebruikt worden zonder mijn voorafgaande toestemming! Wil je hem graag gebruiken voor een persoonlijk, redactioneel, commercieel of ander doel, neem dan eerst even contact met mij op, zodat we een overeenkomst kunnen sluiten.

Reageren

Schrijf hier je reactie.
Vul hier alsjeblieft je naam in

Als je deze website bezoekt, worden er cookies op je apparaat geplaatst. Cookies die nodig zijn om deze site goed te laten werken of om anonieme statistieken bij te houden, worden altijd geplaatst. Maar voor cookies die gebruikt worden om jouw surfgedrag te registreren, moet je eerst toestemming geven. Meer informatie.

FunctionalOur website uses functional cookies. These cookies are necessary to let our website work.

AnalyticalOur website uses analytical cookies to make it possible to analyze our website and optimize for the purpose of a.o. the usability.

Social mediaOur website places social media cookies to show you 3rd party content like YouTube and FaceBook. These cookies may track your personal data.

AdvertisingOur website places advertising cookies to show you 3rd party advertisements based on your interests. These cookies may track your personal data.

OtherOur website places 3rd party cookies from other 3rd party services which aren't Analytical, Social media or Advertising.