Adema-orgel, Dominicanenkerk Zwolle

0
852

Dit jaar ben ik voor het eerst in jaren weer eens naar de Open Orgeldag in Zwolle geweest. De Dominicanenkerk was de eerste kerk die op die ik bezocht. Vreemd eigenlijk, maar ik was daar nog nooit binnen geweest.

Deze foto heb ik gemaakt door de camera met opengeklapt scherm op de grond te zetten. Het opengeklapte scherm fungeerde daarbij als ‘statief’. In de meeste kerken lukt dat niet, omdat je dan vrij ver bij het orgel vandaan moet gaan staan en er van alles op de grond staat wat dan groot in beeld komt. Maar dit orgel staat zelf laag, met een mooie open ruimte ervoor. Je ziet nog net een stukje van de koorbanken aan weerszijden.

Op het moment dat ik deze foto maakte, werd het orgel bespeeld, maar door het lage standpunt verdwijnt de organist net achter de lessenaar. Ook de mooie ramen achter het orgel komen zo mooi uit. Achteraf gezien had ik misschien beter een nog iets kleiner diafragma kunnen kiezen, zodat de ramen nog iets scherper zouden zijn.

Brandpunt: 14mm
Sluitertijd: 1/4
Diafragma: f/8,0
ISO: 200

In Lightroom heb ik de hooglichten eruit gehaald en de donkere tinten iets lichter gemaakt. De belichting heb ik iets verminderd en het contrast versterkt. En ik heb de foto flink verscherpt.

Overigens was dit de vijftiende foto waarmee ik Flickr’s Explore haalde. Altijd leuk.

 

Reageren

Schrijf hier je reactie.
Vul hier alsjeblieft je naam in